Het Bookarang team bestaat uit echte alfa’s en (vooral) echte bèta’s. Wat ons bindt: plezier in vernieuwing en liefde voor literatuur.

Het Bookarang team:

Victor Bergen Henegouwen

Business Development

Studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Startte meerdere succesvolle softwarebedrijven. Bij Bookarang het eerste aanspreekpunt.

Favoriete boek: Platform, Michel Houellebecq

Frederique Schut

Book Annotation

Achtergrond in Psychologie, Neurowetenschap en Linguïstiek. Publiceerde twee boeken. Coördineert het boekannotatieproces.

Favoriete boek: De wegen van de wereld, Nicolas Bouvier

Niels Bogaards

Artificial Intelligence

Expert op het gebied van kunstmatige intelligentie. Werkte aan het wereldberoemde IRCAM in Parijs. Denkt alleen in nullen en enen.

Favoriete boek: Een bocht in de rivier, V.S. Naipaul

Maaike Koninx

Research & Development

Studeerde Wiskunde en Computer Science en deed Machine Learning-ervaring op bij het Centrum Wiskunde & Informatica. Fervent lezer en dus intrinsiek geïnteresseerd in de combinatie van boeken en AI.

Favoriete boek: Kafka op het strand, Haruki Murakami

Fokke de Jong

DevOps

Studeerde aan de HKU en werkt als software developer op het gebied van muziek- en audio-processing. Onmisbare spin in het web als allround programmeur en Bookarangs DevOps.

Favoriete boek: Catch-22, Joseph Heller

Lisa Bylinina

Research & Development

Academisch zwaargewicht met 10+ jaar ervaring op het gebied van theoretische en data-driven taalkunde. Promoveerde, doceerde en publiceerde in toptijdschriften. Richt zich bij Bookarang op de meest complexe NLP-vraagstukken.

Favoriete boek: De gave, Vladimir Nabokov

Robin van der Markt

Research & Development

Toegewijde computer scientist. Afgestudeerd op Machine Learning en gewerkt als lead developer en software engineer. Eén van Bookarangs ML-experts.

Favoriete boek: Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?, Johan Harstad

Shady Khattab

Software Engineering

Ervaren software engineer en allround programmeur. Spreekt vrijwel alle programmeertalen. Kent blindelings de weg door Bookarangs backend en databases.

Favoriete boek: Het leven van Pi, Yann Martel

Simone van Bruggen

Research & Development

100% achtergrond op het gebied van kunstmatige intelligentie. Studeerde AI aan de UU en de UvA, liep stage bij Microsoft en TNO en deed werkervaring op als Machine Learning Research Engineer. Speciale interesse in NLP.

Favoriete boek: Honderd jaar eenzaamheid, Gabriel García Márquez

Patricia Piolon

Research & Development

Developer en data-analist met een achtergrond in de literaire wereld. Studeerde Sociaal-Wetenschappelijke Informatica, werkte als technical writer en als literair vertaler voor verschillende grote uitgevers. Liefhebber van mooie data, mooie code, mooie taal.

Favoriete book: To Reign in Hell, Steven Brust

Jessica Ruinard

Book Annotator

Opgeleid als biochemicus en gewerkt als klinisch perfusionist en docent in het hoger onderwijs. Ontwikkelt zich nu verder op het gebied van Oosterse geneeskunde. Nieuwsgierig, leergierig en natuurlijk: een échte lezer.

Favoriete boek: De kat van de Dalai Lama, David Michie

Zep de Bruyn

Book Annotator

Studeerde Image & Media Technology aan de HKU en Literatuur- en cultuurwetenschap aan de UvA. Is redacteur bij cultureel magazine De Optimist en werkt als zelfstandig illustrator en video editor. Culture to the max!

Favoriete boek: Een samenzwering van idioten, John Kennedy Toole

Christiaan Vijn

Book Annotator

Full focus op taal en literatuur: een bachelor Engelse taal- en letterkunde, gevold door een master Literature, Culture & Society, daarna een lange stage bij Uitgeverij Atlas Contact op de burelen van Redactie en Bureauredactie.

Favoriete boek: Bezonken rood, Jeroen Brouwers

Ava Dubbelboer

Book Annotator

Groeide op in Amsterdam, woonde twee jaar in China om lessen te volgen aan het United World College en studeert nu Ethics & Politics aan het Bard College in Berlijn. Bookarangs specialist op het gebied van Young Adult-titels.

Favoriete boek: De meester en Margarita, Mikhail Bulgakov